Scholenproject V.I.V.O.

Afgelopen week zijn onze twee muziekleraren Daphne en Sjoerd op bezoek geweest in groep 5/6 van Basisschool De IJsselvallei in Veessen. Er werd gestart met het scholenproject van V.I.V.O. Tijdens deze eerste les werd er kennisgemaakt met de instrumenten die men vindt in het fanfareorkest.

Nadat de leerlingen de juiste instrumentnamen bij geluidsfragmenten moesten raden mochten zij allemaal op de verschillende instrumenten spelen. Van bugel tot trombone, triangel tot saxofoon, alles kon worden geprobeerd. Aan het eind van de les mochten alle leerlingen hun top 3 opschrijven en aan de hand hiervan wordt een orkest gevormd.

De komende weken gaan de leerlingen onder leiding van Sjoerd en Daphne samen muziek maken. Op deze manier leren ze hoe leuk het is om een instrument te spelen en hoe leuk het is om dit samen te doen. Als afsluiting van het scholenproject zullen de leerlingen een concertje opvoeren voor hun ouders.

Leerlingen die het bespelen van een instrument zo leuk vinden dat ze door willen gaan, kunnen na dit scholenproject bij V.I.V.O. verder gaan met het maken van muziek.

Wil jij ook een instrument leren bespelen? Of kun je al spelen maar wil je wat meer les en bij een (opleidings)orkest spelen? Neem dan contact op via info@vivoveessen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *