Wanneer je een instrument wil leren bespelen, om zo met het orkest mee te kunnen doen, dan begin je met muziekles. Muziekvereniging V.I.V.O. heeft twee bekwame leraren in dienst die deze lessen verzorgen.

Eén keer in de week krijg je muziekles. Zo’n les duurt 20 tot 30 minuten. Je leert hoe je het instrument moet bespelen, hoe je noten moet lezen en al het andere wat komt kijken bij het maken van muziek.

Nadat je de basisbeginselen onder de knie hebt, begin je al vrij snel met het samenspelen in een samenspelgroep/opleidingsorkest. Hier leer je wat het inhoudt om samen muziek te maken, dat er nog weer andere dingen zijn waar je op moet letten behalve de nootjes op papier, zoals bijvoorbeeld de dirigent en de andere muzikanten om je heen.

De lessen die je krijgt bereiden je voor op het behalen van een officieel HaFaBra-examen. Gemiddeld duurt het 2 jaar voordat je examen doet. Zodra je het A-diploma hebt behaald mag je meespelen in het A-Orkest.

Onze leraren zijn Daphne Wesseling en Sjoerd de Vries, beiden studenten aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Daphne verzorgt de lessen voor alle saxofoonleerlingen en Sjoerd geeft les aan de koperblazers.

Samen verzorgen zij ook de scholenprojecten voor de vereniging. Dit is voor kinderen van de basisschool een kennismaking met het spelen van een instrument in een orkest.