In 2014 werd door enkel leden het idee geopperd om een “dweilorkest” te beginnen. Er werd aan de leden gevraag wie hier aan mee zou willen doen en de respons was goed. Er was veel animo voor.

Willem Hogeboom heeft toen dit idee verder op zich genomen en er werden muziekstukken geregeld. Bekende nummers die lekker in het gehoor liggen en natuurlijk meezingers werden uitgekozen voor het dweilorkest.

Het marsenboekje was compleet en er werd een datum geprikt voor een repetitie. De eerste repetitie vond plaats in januari 2015 en iedereen was zeer enthousiast. Er werden door de leden zelfs kleurrijke trombones aangeschaft. Ook werd er een naam bedacht en er moest kleding komen.

Er werd gekozen voor de naam “DE IESSELBLOAZERS”. Deze naam verscheen op blauwe polo shirts en jassen en zo ging het dweilorkest van start!

Het eerste optreden werd gegeven tijdens Koningsdag 2015, daarna volgden er nog meer, zo waren er onder andere optredens tijdens de Eiermarkt in Veessen, het Oktoberfest in Heerde en bezochten De Iesselbloazers de Sneeker Dweildag.

Zoekt u muzikale aankleding bij uw evenement? De Iesselbloazers zijn hiervoor te boeken!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@vivoveessen.nl of via het contactformulier.

De Iesselbloazers zijn ook te vinden op Facebook