De drumband van V.I.V.O. bestaat momenteel uit 3 leden. Omdat optreden met weinig leden nauwelijks mogelijk is, is enkel jaren geleden besloten om als drumband van V.I.V.O. de samenwerking aan te gaan met de drumband van muziekvereniging Wilhelmina Heerde.

Door deze samenwerking ontstond er een mooie en gezellige groep van zo’n 15 enthousiaste slagwerkers. Hierdoor kunnen er leukere en betere optredens worden verzorgd. Deze gezamenlijke slagwerkgroep treedt op als “De Percussiongroep Heerde”.

De Percussiongroep speelt niet alleen op snaretrommels zoals de meeste mensen denken, maar vooral bij concerten wordt gebruikt gemaakt van ook andere slagwerkinstrumenten, denk hierbij aan bijvoorbeeld pauken, bongo’s en conga’s. Door het gebruik van meerdere slagwerkinstrumenten is het muzikale repertoire heel veelzijdig.

De slagwerkgroep doet altijd mee met elke optocht en concert van zowel V.I.V.O. als van Wilhelmina Heerde.

De optredens zijn onder andere de jaarlijkse uitvoeringen, De Truckersdag, Sinterklaasintochten en buurtconcerten allemaal in zowel Veessen als Heerde en niet te vergeten de intocht van de Avondvierdaagse in Heerde. Het hoogtepunt is toch wel de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Elburg waar duizenden mensen langs de kant staan.

De Percussiongroep staat onder leiding van Henry Scholten. De slagwerkers van VIVO Veessen repeteren op de 2e maandag van de maand in de Noord in Veessen.

Daarnaast repeteren de slagwerkers van VIVO Veessen en Wilhelmina Heerde gezamenlijk op de 1e dinsdag van de maand in het dorpscentrum De Heerd in Heerde. Beide avonden wordt er gerepeteerd van 19.00 tot 20.00 uur.

Graag zien wij aanvulling op onze leden van de slagwerkgroep van V.I.V.O. Dus wanneer u geïnteresseerd bent om een slagwerkinstrument te gaan bespelen dan bent u van harte uitgenodigd om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen in de Noord te Veessen of in de Heerd te Heerde. En kom ook eens kijken en luisteren bij één van onze optredens.

Meer weten over de percussiongroep of interesse om mee te spelen? Neem contact op via info@vivoveessen.nl o.v.v. Percussiongroep.