Op zaterdag 17 november 2018 heeft muziekvereniging V.I.V.O. deelgenomen aan het MBGF Concertconcours in de Hanzehof te Zutphen. Onder leiding van dirigent Hans Verheij kwam het A-orkest van V.I.V.O. uit in de 4e divisie.

Als laatste orkest van het ochtendprogramma werd er begonnen met het inspeelwerk Hymn of Consolation van J.H. Gunning, arr. Menno Haantjes, daarna speelde het orkest Convergents van Franco Cesarini en als derde werk werd La Storia van Jacob de Haan uitgevoerd.

De jury, bestaande uit Danny Oosterman, Tijmen Botma en Arnold Span beoordeelde de twee laatstgenoemde werken op diverse punten, waaronder klankvorming, ritmiek, samenspel en muzikale uitvoering.

De uitslag liet niet lang op zich wachten, maar terwijl de jury in beraad ging bracht het orkest als toegift het werk Concerto d’Amore van Jacob de Haan ten gehore. Het eindoordeel: 85 punten, oftewel een eerste prijs met promotie. Muziekvereniging V.I.V.O. zal dan ook vanaf nu uitkomen in de 3e divisie. Een mooie beloning voor het orkest en haar dirigent.